Triatlon

Triatlon har hatt en veldig økende popularitet de siste årene. Og mange er nysjerrig på å prøve triatlon, men vet kanskje ikke hvor de skal begynne. Hvordan skal man trene, hvilket utstyr trenger man, hvordan gjennomføres en konkurranse, kan jeg virkelig gjøre dette?? På Norges Triatlonforbund sine nettsider finnes masse nyttig informasjon for alle som er interessert i triatlon:

https://www.triatlonforbundet.no/hva-er-triatlon/

  • «Alle» kan fullføre et triatlon, det på ingen måte noen ekstremsport og man trenger ikke være topptrent
  • Mengden trening som kreves avhenger av distansen man skal delta på og egne ambisjoner om tid og plassering

Bodø Cykleklubb har siden 2017 inkludert triathlon som en av klubben aktiviteter. Klubben er organisert under Norges Triathlonforbund. Siden dette har klubben startet et samarbeid med Bodø Svømmeklubb for et godt svømmetilbud til våre medlemmer. Klubben leier inn trener fra BSK på en av sine ukenlige svømmetreninger. Dette løfter kvaliteten på treningene, og gir medlemmene våre en god mulighet til å forbedre sin svømmeteknikk. Les mer om svømmetreningene her.

Klubben arrangere også med gjevne mellomrom Triathlonhelger. På disse helgene har vi trent svømming, sykkel, løp og styrke. Samtidig har vi gjerne hatt litt faglig innhold, samt fokus på det sosiale og treningsglede.

Vi har et høyt fokus på inkludering og treningsglede i triatlonmiljøet og ønsker alle nye triatleter velkommen! 

Vi vil oppfordre alle på det sterkeste til å ha en helårslisens da denne vil forsikre deg på treninger så vel som konkurranser. Mer informasjon om lisens og kjøp av lisens på Triatlonforbundets nettside.