Om klubben

Bodø CK ble startet i 1975 under navnet Bodø Sykkel & Skøyteklubb. 
- Primus motor var Stein Olsen, som sammen med 5-10 andre, begynte med noen lokale ritt.
- En del var også med i Krets- og nord-norsk mesterskap.
Aktiviteten avtok etter hvert og på slutten av 70-tallet var klubben stort sett "død".

1981 inviterte Stein Olsen til et "nyetableringsmøte" i håp om at andre tok ansvar for videre drift. På det møte var blant annet Åge Hjalmarsen, Knut Ottar Eide og Ulf Sverresvold som dro klubben i gang igjen. Det nye navnet ble Bodø Cykleklubb. Bodø CK var også pådriver for å starte Nordland Cyklekrets i 1985 med Åge Hjalmarsen som leder og Roar Olufsen som sekretær.

Aktiviteten i sykkelklubben var bra på 80-tallet,som arrangør av Kretsmesterskap, Nord-norsk mesterskap, Kalottmesterskap, B-NM og ett Norgescupritt med eliten den gang i Norge på plass. Blant disse var da de fremtidige proffsyklistene Atle Kvålsvoll og Olav Lurvik.

Knut O. Eide var klubbens beste syklist på den tiden med enkeltplassering i Norgecup-ritt blant de 20 beste. Han hadde også flere nord-norske, kretsmesterskap og ble kalottmester i sykling da Bodø CK arrangerte mesterskapet. Tidlig på 90-tallet begynte terrengsyklingen å bre om seg. Dette førte til at Bodø CK fikk tildelt Norges første offisielle terrengmesterskap på Bestermorenga, og ett Norgescupritt. Primus motor for dette arrangementet var Karl O. Hansen. Klubben fikk ros for arrangementet fra Norges Cykleforbund. I denne perioden gikk samtidig lufta ut av personene som hadde drevet klubben sammenhengende i nær 10 år, og det var ingen aktivitet i klubben før nye mennesker kom inn i styret rundt år 2000.

Bodø Cykleklubb er nå i full vigør og har de siste 10-år fostret flere som markerer seg sterkt på internasjonalt, nasjonalt og regionalt nivå. August Jensen sykler på pro-kontinentallag, Andreas Sandnes Olsen gjorde det sterkt på kontinentalllag, Bente Haukås vant NM i masters på sykkel, og klubben har flere kommende stjerner som er tatt med på rekrutteringsprosjekter ved region nord.

Bodø Cykleklubb har de siste årene vært arrangørklubb for store internasjonale, nasjonale og regionale ritt, BSG, ARN, NNM, NM-master og NM 2016, samtidig som det satses på folkehelse og inkluderende lavterskel tilbud. Siste nyvinninger her, er Bjørndallia sykkelpark og Saltenkarrusellen.

Våren 2017 fusjonerte Bodø Sykkel og Triatlonklubb (BSTK) med Bodø Cykleklubb (BCK).  

Bodø Cykleklubb er organisert under Norges Cykleforbund og Norges Triatlonforbund.  Laget omfatter 600 medlemmer fra 12-80 år som alle er/eller har vært glade syklister og triatleter.